lördag 19 februari 2011

Sagan om den sunkiga råttan


Det var en gång en liten grå mjukisråtta som låg tillsammans med massa andra gråa råttor i en korg på ett stort Blågult varuhus på ett köpcentrum strax norr om en stad i västra Sverige. Den gråa råttan låg där och kände sig ganska trött på tillvaron och ville gärna få lite omtanke och bli älskad.



Vid samma tidpunkt som den gråa mjukisråttan låg och längtade efter lite kärlek så gick det omkring en mamma och längtade så efter det barn som växte i hennes mage. Men mamman var så rädd så rädd, hon var så rädd att hon skulle behöva lämna från sig ännu ett barn till sommarlandet och Änglarna.



Så kom en dag då den rädda mamman och en pappa reste ner till den stora staden för att uträtta några ärenden. På vägen hem stannade de vid det stora köpcentrat för att göra ett besök i den blågula affären.



När den rädda mamman gick förbi den stora korgen med alla mjuka, gråa råttor kunde hon inte motstå att ta upp en av dom för att klämma och känna på. Och då kom det sig så att hennes hand sökte sig till den kärlekstörstande råttan som låg där och längtade. Mamman klämde försiktigt på råttan och råttan kände värmen i hennes hand. Den rädda mamman tänkte på sitt barn, en liten barnhand som försiktgt fumlar efter något mjukt. Rädslan och längtan, glädjen och sorgen, förhoppningarna och förskräckelsen blandades i hennes huvud medan hon stod där med råttan i sin hand. Men den rädda mamman och pappan bestämde att självklart skall vi köpa den här råttan till vårt barn.



Så den kärlekstörstande råttan fick åka med den rädda mamman och pappan hem, i bilen. Och vartefter tiden gick så växte barnet i mammans mage och en dag så fick den kärlekstörstande råttan tvättas för att bli så ren och fin så den kunde få bli ett alldeles nyfött barns närmaste vän. Efter att råttan tvättats så fick den sova med den rädda mamman och pappan i sängen för att få deras lukt på sig. Och den kärlekstörstande råttan var så lycklig, så lycklig.



En dag, då ytterligare några månader hade gått, så packade den rädda mamman en stor svart väska med kläder och lite andra saker, och i den väskan la hon även råttan. Så åkte den rädda mamman och pappan till ett sjukhus för att deras barn skulle födas.



Efter lång kamp föddes det vackraste gossebarn som världen skådat. Det lilla barnet fick kläder på sig och en filt omkring sig och då han skulle sova så placerades han i en genomskinlig vagn. Den rädda mamman var inte längre så rädd, utan bara fylld av kärlek och glädje. Mamman placerade den kärlekstörstande råttan bredvid det nyfödda gossebarnet och hans hand mötte råttan för första gången och kärlek uppstod.



Idag är det vackra gossebarnet snart fem år och hans närmaste vän när han skall sova är den kärlekstörstande råttan. Under årens lopp har vår råtta blivit lite sunkig och tilltufsad av livet som ett gossebarns närmaste vän. Råttan har också med åren fått några vänner, men den lilla pojken han vet, att bäst av alla är den kärlekstörstande råttan som den rädda mamman hittade och tog hand om tills han föddes...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar