tisdag 24 maj 2011

Du när en gftig blomma vid din barn...


Du när ett mycket giftigt och envist ogräs vid din barm. Undrar om du märker växten eller har den växt dig över ögonen?!

Det är ett giftigt ogräs som växer snabbt och som sprider sig fort. Det trycker undan det mesta av annat och det riskerar snart att slå ut alla andra växter i din omgivning och snart tar det över dig helt. Dina vänner riskerar att drabbas av ogräset de med, för det är av den arten att det gärna skjuter skott för att föröka sig och. De vänner som inte värjer sig förstås.Och flyr undan! De som ser ogärset och väljer bort det. Och risken är ganska stor att du kommer att bli ganska ensam för dina vänner kommer antingen att fly eller så blir de med överväxta av ogräset. Så överväxta så de inte längre kan se varken sig själv eller sin omgivning.

det är ingen idé att försöka plocka bort enstaka skott av den giftiga växten, det enda som hjälper är nämligen att sluta att ge den näring. Sluta bara att vattna, gödsla och ge den energi. Då försvinner den. Enkelt, och svårt?! Du har gött den och gett den energi länge nu. Nu är det dags att sluta!

Sa jag vad blomman hette? Självömkan, min vän. Självömkan!

1 kommentar: