onsdag 11 maj 2011

Tack Fortum, för maten!


Idag tackar vi Fortum för maten! :-) Ja, inte bakstavligen så att de stod för maten... men.. eftersom de hade underhållsarbete och hade brutit elen mellan 10-13 här så kom jag på den brillianta idén att vi skulle grilla korv ute till lunch. Mer avancerat än så behövs oftast inte. Grillad korv å bröd, lite saft.. solen. En vanlig onsdag. Det förgyller dagen. En dag som ändå har ägnats åt att va hemma för sjukdom.. Ingen prettolunch precis, men helt okej!!

Det slår mig ofta hur lite det behövs för att de skall bli något lite extra sådär i vardagen. De behövs inga stora prettoarrangemang utan det lilla duger oftast rätt bra. Att ta med sig en saftflaska och några Mariekex i en burk.. cykla iväg några hundra meter och sitta och äta och kika.. upptäcka stenar, kvistar, träd.. balansera på stigar där man inte så ofta går.. istället för att sitta hemma vid köksbordet och ta en liten fika.

Jag tror mycket av spontaniteten försvinner i vardagen och vi missar så många tillfällen till något lite extra för att vi går och tänker på att det skall vara så avancerat och omständligt. det behövs inte en matig bönsallad med 18 ingredienser, hembakat bröd, smootie samt 4 sorters frukt för att packa en liten utflyktskorg. Det duger bra med lite saft och Mariekex.. ostmackor.. huvudsaken är att det blir gjort.. något litet som bräcker av från vardagen. Det lilla betyder så mycket, i det stora....

1 kommentar: